Riksrevisjonen kritiserer statseide selskaper for mangel på åpenhet fordi flere av dem utelater sjefenes lønninger fra årsrapportene.

Riksrevisjonen konkluderer i en ny rapport med at lønningene til administrerende direktører i statseide selskaper de to siste årene har økt dobbelt så mye som sjefslønninger flest, melder TV 2. Den samme rapporten viser nå at langt fra alle selskapene oppfyller kravene til åpenhet om lønnsutviklingen.

Bare fem av de ti heleide selskapene Riksrevisjonen har undersøkt, spesifiserer godtgjørelse til ledende ansatte utenom administrerende direktør.

– Det kan på denne bakgrunn stilles spørsmål ved om lønnspraksis i tilstrekkelig grad kommuniseres åpent, i samsvar med næringskomiteens forventninger, skriver Riksrevisjonen i rapporten.

Forutsetter åpenhet
Ifølge Riksrevisjonen forutsetter næringskomiteen på Stortinget at de statlige selskapene skal ha en lønnspraksis som er åpent kommunisert.

Anbefalingene på området sier at alle elementer av godtgjørelse til daglig leder og de enkelte ledende ansatte bør framgå av årsrapporten.

TV 2 har vært i kontakt med alle de fire regionale helseforetakene i landet. Ingen av disse spesifiserer lønn til ledergruppen.

Helse Vest og Helse Nord opplyser til TV 2 at de forholder seg til kravene fra Helse- og omsorgsdepartementet, og at de i framtiden vil rapportere om lønningene dersom det blir ett av kravene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.