Før forbudet ble innført, hadde Røde Kors en årlig inntekt fra spilleautomatene på mellom 400 og 700 millioner kroner, skriver avisen Dagen.

Som en delvis kompensasjon for bortfallet av spilleinntekter, får Røde Kors drøye 200 millioner kroner fra staten gjennom tippenøkkelen.

Kommunikasjons- og markedsdirektør Øistein Mjærum i Norges Røde Kors sier til avisen at de ikke har klart å ta igjen etterslepet i inntekter.

- Det er et gap her, og vi må forholde oss til det og justere aktiviteten deretter, sier Mjærum.

Pantelotteri
Ett av tiltakene for å øke inntektene til humanitært arbeid i Norge, er pantelotteriet Panto. Selv om pantelotteriet ga organisasjonen en inntekt på 18 millioner kroner ifjor, kan det på ingen måte kompensere for bortfallet av inntekter fra spilleautomatene.

Blant flere bekymringer til humanitære organisasjoner som hadde inntekter fra spilleautomatene er regjeringens evaluering av tippenøkkelen, som skal være ferdig i løpet av våren. Det kan bety endringer i fordelingen av inntekter fra overskuddet i Norsk Tipping.

- Vi er bekymret for at regjeringen vil gjøre det vanskeligere å drive frivillig arbeid når de skal evaluere tippenøkkelen, sier Mjærum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.