Finansminister Sigbjørn Johnsen reiste seg midt under den vanskelige budsjettkonferansen på Jevnaker og roet engstelige ministre ved å lese dikt av Hans Børli og synge en Vidar Sandbeck-vise, skriver Dagens Næringsliv.

-Vi trodde det skulle bli et helvete på budsjettkonferansen. I stedet ble det mye latter, sier en av deltagerne på budsjettkonferansen på Thorbjørnrud.

Flere av deltagerne forteller DN at finansministeren bidro sterkt personlig til å lette stemningen da han reiste seg og dro Hans Børlis dikt «Drømmene»:

Mine vidløftige drømmer,
så flyktige og skjøre, utsatte
som doggtung kingelvev
spent ut over ei glenne i skogen
der elgen ofte kommer lufsende
i smådilt over måsan
med horngreipa høgt løftet.


- Jeg bruker dikt ved mange ulike anledninger. Det bidrar til å skape en god stemning, og det setter tankevirksomheten i gang, sier Sigbjørn Johnsen.

Johnsen presenterte samtidig nye anslag for norsk økonomi som innebærer at statsrådene ikke trenger å kutte like mye i budsjettene som fryktet.

Regjeringskilder forteller til DN at totalt sett er det ikke behov for kjempekutt i 2011-budsjettet, trolig ikke over ti milliarder kroner, men budsjettarbeidet karakteriseres som vanskelig.

Les også: Tror regjeringssamarbeidet kan ryke


Statsbudsjettet: Første runde

Reddes av ekstra skatteinntekter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.