Nå blar han opp nærmere 25 millioner kroner for å utvide stripen med 400 meter.

Dermed kan Røkke fly jetfly til hyttetunet sitt i fjellbygda Oppdal.

Kjendismilliardæren har selv tatt initiativet til utvidelsen av rullebanen på Oppdal Flyplass Fagerhaug. Forrige gang han gjorde dette var i 2001, da han la rundt 12 millioner kroner på bordet for å utvide stripen med 200 meter. Nå skal den utvides dobbelt så mye.

Vil ha større rekkevidde
Styreleder Odd Nyberg i Midtnorsk fly- og luftsportsenter bekrefter styrevedtaket om utvidelsen av rullebanen.

- Jeg har forstått det slik at Røkke ønsker å benytte seg av en annen flytype med større rekkevidde, sier Nyberg til lokalavisen Opp.no.

Det er trolig et fly av typen Cessna Encore, et tomotors jetfly som Aker-konsernet kjøpte for 50 millioner kroner i 2007, Røkke har planer om å bruke på sine reiser til Oppdal. Dette flyet trenger en flystripe på over 1.000 meter for å kunne ta av og har en toppfart på 800 kilometer i timen samt en rekkevidde på over 3.000 kilometer.

Arbeidet med utvidelsen av rullebanen vil trolig starte i vinter med tanke på å stå ferdig neste år.

- Dette er veldig positivt for Oppdal. Vi er heldige som har Røkke her, så vi takker og bukker, sier Nyberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.