Over en helside i Asker og Bærum Budstikke rykket Kjell Inge Røkke og konen igår inn en annonse der de oppfordrer befolkningen i Asker kommune til å søke om midler til bygging av nærmiljøanlegg/ballbinger, skriver Dagbladet.

Det eneste kravet til søkerne er at de kan fremskaffe egnet tomt som kan disponeres i minimum 20 år fremover.

I annonsen skriver de blant annet:

"Vi har gledet oss lenge til å bosette oss i kommunen. Familien setter stor pris på måten vi er blitt mottatt på i Asker. Vi håper å kunne bidra til utviklingen av nærmiljøet i samspill med lokale krefter. Som en gave ønsker vi å gi bort inntil 20 nærmiljøanlegg for aktivitet - plassert i boområder eller på skoler".

Åpner lommeboken igjen
Det er ikke første gang milliardæren åpner lommeboken for lokalsamfunnet.

Da Røkke tidligere i år flyttet inn i sin nye bolig på Konglungen i Asker, bidro han økonomisk til finansieringen av en gang- og sykkelvei i området.

Kjell Inge Røkke er ikke den første rikingen som gir bort ballbinger.

Det siste tiåret har bergensmilliardær Trond Mohn finansiert eller delfinansiert hele 42 kunstgressanlegg og utallige ballbinger i Hordaland, viser en oversikt fra Hordaland Fotballkrets ifølge bt.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.