Arnold Schwarzenegger er i Norge for å tale på den årlige klimakonferansen til miljøorganisasjonen Zero.

Den tidligere California-guvernøren og skuespilleren Schwarzenegger ankom Norge for første gang søndag.

Som guvernør var han et globalt forbilde for politikere og næringslivsledere som arbeidet med å kutte utslipp av klimagasser.

Grønn økonomi
– Det som gjør Schwarzenegger så spennende er at han fikk til konkrete klimahandlinger i samarbeid med næringslivet. Derfor skal han snakke om grønn økonomi og hvilke muligheter som ligger i det i framtiden, sier leder Einar Håndlykken i Zero.

Schwarzenegger bidro med flere konkrete tiltak under hans tid som guvernør.

– Vi må ganske enkelt gjøre alt som står i vår makt for å bremse den globale oppvarmingen før det er for sent. Vitenskapen er klar. Debatten om global oppvarming er over, sa en engasjert Schwarzenegger etter å ha signert Californias klimalov i 2010.

Som en "oppvarming" til klimakonferansen Zero som starter i dag, festet rundt 150 gjester, inkludert Schwarzenegger, i Petter Stordalens hjem på Bygdøy. Der holdt ifølge VG Schwarzenegger en tale hvor han roste Norges klimaengasjement.

Les også: Kloden kan bli ulevelig om 100 år


- Hvorfor snakker folk om barnebarna?

Gikk ned 150.000 i lønn for klimajobb
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.