Senterpartiet foreslår økt barnetrygd og skattelette til folk som bor i distriktene. Målet er å stanse flukten fra bygdene.

I utkastet til nytt partiprogram som skal behandles på partiets landsmøte i helgen, framgår det at den geografiske utjevningen er like viktig som den sosiale, skriver Aftenposten.

– Vi vil redusere levekårsforskjeller mellom ulike deler av landet gjennom å ta i bruk skatte-, avgifts- og inntektspolitikken, heter det i programforslaget.

Allerede i dag får folk som bor i Finnmark og Nord-Troms, ekstra barnetrygd, lavere skatt og raskere nedskriving av studiegjeld. Senterpartiet foreslår nå konkret tilsvarende tiltak for «små bo- og arbeidsmarkeder» andre steder i landet.

Partiets politikk dreier seg i stor grad om et ønske om å spre makt, kapital og bosetting og å motvirke sentralisering og økende urbanisering. Penger og beslutninger skal flyttes fra Stortinget til fylkeskommuner og kommuner, og statlig virksomhet skal ut av Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.