Regjeringen oppnevner settestatsråd for Trond Giske i saken hvor vennen Rune Olsø er utpekt som ny Entra-sjef, melder NRK.no .

I en pressemelding opplyser næringsdepartementet at Trond Giske i april ba lovavdelingen i justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i håndteringen av eierskapet i Entra. Dette var i forbindelse med at Rune Olsø ble konstituert som konsernsjef. Lovavdelingen konkluderte med at Giske ikke er inhabil i håndteringen av Entra på generelt grunnlag, men vil være inhabil i saker hvis avgjørelsen innebærer "særlig fordel, tap eller ulempe" for Olsø.

- Ansettelse av konsernsjef vil normalt ikke skape behov for beslutninger i departementet, siden dette er en sak som styret etter aksjeloven har det fulle ansvaret for. Dette inkluderer fastsettelse av lønns- og arbeidsvilkår, sier Giske i pressemeldingen.

- I kjølvannet av ansettelse av ny konsernsjef i Entra har det likevel oppstått spørsmål som departementet som eier må kommentere og håndtere, hvor jeg er inhabil. Jeg har derfor bedt om at det blir oppnevnt en settestatsråd for meg i disse sakene, sier Giske.

En slik oppnevnelse gjøres av Kongen i Statsråd, og vil skje i førstkommende statsråd 12. oktober.

Les mer om saken her: Vil tvinge Giske til å velge side (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.