Jensen sier dette er historisk for både norsk politikk og for Fremskrittspartiet, sa Siv Jensen på pressekonferansen mandag kveld. Der ble det klart at Høyre og Frp skal gå i regjeringsforhandlinger, og at KrF og Venstre ikke blir med i disse.

Samtidig erkjenner hun at partiet har tapt saken om konsekvensutredning av oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Vi har gitt for å få. Et enstemmig landsstyre har gitt tilslutning til avtalen, men vi skal ikke legge skjul på at dette punktet smerter oss, sier Jensen.

Frp lederen vil ikke forskuttere resultatene av forhandlingene med Høyre, men takker de andre partilederne og nestlederne for et godt klima under forhandlingene.

- Det har vært ført forhandlinger med masse humor og konstruktivt arbeid, sier hun og mener avtalen som de fire partiene har inngått er en god og stabil grunnmur.

Frp-lederen sier Erna Solberg vil bli en god statsminister, samtidig vil hun ikke kommentere sin egen posisjon i den nye regjeringen.

- Frp har fått gjennomslag for å utrede og iverksette lovfestede rettigheter i eldreomsorgen, satsing på veibygging og innstramming i asylpolitikken, sier Jensen.

Høyre og Frp vil i dagene fremover gå videre i konkrete regjeringsforhandlinger før de eventuelt overtar regjeringskontorene sammen etter Jens Stoltenberg som søker avskjed 14. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.