Etter å ha vært etterlyst internasjonalt meldte den antatte hovedmannen seg igår kveld for politiet sammen med sin advokat.

- Vi mener at 35-åringen står bak fullbyrdet bedrageri av rundt 89 millioner kroner fra en Nordea-konto. Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, opplyser politiadvokat Frank Grimstad Jensen til NRK.

Det var rundt 20.juli i sommer at 35-åringen og en ukjent kvinne troppet opp på en Nordea-filial på Tveita i Oslo med en utskrevet fullmakt til kontoen til en rik Nordea-kunde. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner.

Brukte falsk ID
Basert på falske ID-papirer klarte de å få overført rundt 89 millioner kroner til en annen konto. Senere ble 60 millioner kroner overført videre til andre kontoer, flere av dem utenlandske.

Bankfunksjonæren som utstedte fullmakten ble pågrepet 6. august, siktet for å ha medvirket til svindelen. Mannen sitter nå i varetekt. Politiet har ennå ikke klart å slå fast identiteten til kvinnen som var sammen med den antatte hovedmannen i bankfilialen på Tveita.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.