At det har vært få lekkasjer av godbiter, er med på å bekrefte dette inntrykket. Så langt har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet mer penger til jernbanen og 90 millioner kroner til UDI for å få raskere utsendelse av asylsøkere som får avslag på oppholdssøknaden.

Hvor mye jernbanen vil få er uklart, men ifølge statsministeren skal Jernbaneverket få de millionene de trenger for å utføre vedlikehold i år.

Fredag skrev imidlertid Aftenposten at jernbanen ikke har klart å bruke opp mer enn halvparten av de 900 millioner kroner Jernbaneverket allerede fikk ifjor for å rydde opp i togkaoset.

Mest spennende er det kanskje hva regjeringen skriver om forsinkelsen av fullskalarenseanlegget på Mongstad. Opposisjonen beskylder regjeringen for å ha holdt tilbake opplysningene om at tidsplanen ville sprekke og rasler med mistillitssabelen.

- Få endringer

- Det blir et revidert med få endringer. Regjeringen har så store problemer internt at den ikke klarer å samle seg om noen felles prioriteringer. Det er lettere å si nei til alt enn ja til noe, sier Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, til NTB.

Han håper regjeringen vil prioritere innovasjon og nyskapning, politi og jernbane, men har små forhåpninger om at det kommer noe som monner.

Sanner viser også til at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) har varslet at pengebruken skal tilbake til handlingsregelen for bruk av oljepenger, og at dette arbeidet vil starte med statsbudsjettet for 2011.

Han mener regjeringen bør forsøke å samle seg om en strategi om å stramme inn over tid.

- Johnsen burde starte dette arbeidet med revidert for 2010, sier Sanner.

I løpet av behandlingen av revidert i finanskomiteen vil Høyre blant annet ta opp igjen biodieselavgiften på nytt.

- Senterpartiets finanspolitiske talsmann, Per Olaf Lundteigen, reiser rundt og sier at han arbeider for endringer. I denne saken har vi støttespillere langt inn i Sp og SV, sier Sanner.

- Ingen forventninger

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, regner med at revidert blir et politisk gjesp.

- Ingen forventninger. Regjeringen har bevisst lagt til rette for at revidert bare blir en teknisk justering. Det vil ikke bli endret kurs på noe, slår han fast overfor NTB.

Som Sanner mener han at de varslede innstramningen i 2011-budsjettet taler for at det ikke kommer noen påplussinger av betydning i revidert nasjonalbudsjett.

Leirstein ønsker at revidert kan brukes til å redusere etterslepet av bevilgninger til infrastruktur, noe han mener er godt mulig.

Han sier at Frp vil utfordre regjeringen særlig på jernbane, veier og politi.

Barnevernsbarnas tur

Kristelig Folkeparti mener det er barnevernsbarnas tur til å få et løft.

- Opptrappingen må komme i forslaget til kommuneøkonomi og i revidert, sier familiepolitisk talsmann Geir J. Bekkevold.

Han peker på at situasjonen i barnevernet er alvorlig. Denne gang håper han regjeringen vil støtte KrFs forslag om en opptrappingsplan for full barnehagedekning.

– Vi håper regjeringen nå benytter sjansen til å være med på et felles løft for dem som trenger det mest, sier Bekkevold. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.