- Dette er et patetisk rally, sier den anerkjente strategen Albert Edwards i Société Générale, ifølge Finansavisen.

Han mener oppturen på de internasjonale børsene de siste ukene skyldes cheating season: oppjusterte estimater for inntjeningen i forbindelse med den kvartalsvise resultatsesongen, ifølge avisen.

De oppjusterte selskapsestimatene kommer til å følges av brutale nedjusteringer, spesielt grunnet lavere tro på vekst i USA de neste månedene, mener Edwards.

Nesten halvering av oljeprisen
Analytikeren forventer at: vi får en global resesjon, S&P 500-indeksen skal ned 60 prosent fra dagens nivå, FTSE 100 skal ned til 3.000 poeng, amerikanske 10-års renter skal ned til to prosent, oljen skal falle til 60 dollar, og at euroen skal ned til 1,35 dollar, skriver Finansavisen.

Resesjon og krakk
Edwards markedssyn er at han venter resesjon og krakk som følge av bobler i aksje-, bolig-, og kredittmarkedene de siste årene, skriver Finansavisen.

Analytikeren mener at det er deflasjon som blir problemet, ikke inflasjon. Og markedene vil begynne å bekymre seg for deflasjon igjen når veksten avtar og produksjonsgapene øker, tipper Edwards, ifølge Finansavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.