Tidligere stortingsrepresentant for Senterpartiet og mangeårig fiske- og verftsgründer Magnus Stangeland er frifunnet i saken om skattejuks i forbindelse med den såkalte «pensjonssaken» (se faktaboks), ifølge NTB.

Saken dreide seg om at Stangeland hadde hatt høyere biinntekter enn tillatt under reglene for pensjonsytelser. Han har nektet å godta påstanden om at det var bedrageri da han hentet ut over 500.000 kroner for mye fra Stortingets lukrative pensjonsordning.

- Det at Stangeland har tilpasset seg reglene fra Stortingets pensjonsstyre er hverken uaktsomt eller grovt uaktsomt, sa hans advokat Svein Aage Valen i lagretten, ifølge NRK.no.

Advokaten sa i retten at det var fullstendig ubegripelig at Stangelands sak skulle vurderes på en slik måte at han skulle dømmes til fengsel mens sakene til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og Tore Austad, som Valen mener er svært like, ikke ble forfulgt.

Stangeland benyttet seg av den såkalte 75-årsregelen - når alder og opptjeningstid er 75 år eller mer - til å ta ut stortingspensjon ved siden av arbeidet han hadde i Bergen Yards.

Stangeland ble dømt til 60 dagers fengsel i tingretten for grovt uaktsomt bedrageri. Han var anklaget for å ha mottatt gullpensjon fra Stortinget samtidig som han hevet fast lønn for konsulentarbeid, styrehonorar og hadde fri bil til en samlet verdi av 536.000 kroner.

Både Økokrim og Stangeland anket imidlertid saken til Borgarting lagmannsrett, som nå altså har frifunnet ham.

Les også:
Ny runde i retten for Stangeland

Dato satt for Talleraas og Stangeland
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.