Olje- og energiminister Ola Borten Moe har ved en rekke anledninger for skarp kritikk av miljøbevegelsen for det som oppfattes som en «full-gass-politikk». Men Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) retter en advarende pekefinger mot dem som bekymrer seg over høy aktivitet i olje- og gassindustrien, skriver Dagens Næringsliv.

Han avviser tiltak for å bremse aktiviteten.

- Vi skal glede oss over at det går bra i oljeindustrien. Det er ikke mange år siden alle var bekymret for at det var en solnedgangsindustri, at det ikke ble gjort nok for å legge til rette, sier Stoltenberg til DN.

- Da kan vi ikke klage etterpå
Stoltenberg forstår ikke bekymringen i enkelte kretser over et for høyt aktivitetsnivå og konsekvensene det kan få får norsk økonomi. Han viser til handlingsregelen for bruken av oljeformuen og ikke minst at utviklingen innen olje- og gassnæringen er en villet utvikling.

– Denne regjeringen har gjort mye for å legge til rette for vekst i oljeindustrien. Vi er den første regjeringen siden 1994 som åpner nye områder for letevirksomhet. Vi har hatt konsesjonsrunder som er større enn tidligere, og vi har fått til delelinjeavtalen med Russland, og vi har startet åpningsprosesser både i Barentshavet og Jan Mayen. Det har vi gjort med den hensikt å skape aktivitet. Og da kan vi ikke etterpå klage på at det blir aktivitet, sier Stoltenberg til DN.

Les hele intervjuet med Jens Stoltenberg i Dagens Næringsliv mandag.

Les også: Oljeboom kan gi økt innvandring til Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.