Statsministeren går nå helt bort fra sitt eget forslag om å kopiere deler av den svenske sykelønnsordningen, melder TV 2.

På LO Stats kartellkonferanse på Gol fremhevet han deler av den svenske sykelønnsordningen da han lanserte flere forslag til endringer av det norske systemet.

Den svenske modellen innebærer at en gitt diagnose kun utløser et begrenset antall dager sykmelding, men etter å ha snakket med sin gode venn og kollega, lederen for de svenske sosialdemokratene, Mona Sahlin, gjør statsministeren full retrett.

– Vi vil ikke kopiere den svenske modellen. I Norge skal det være full lønn under sykdom. Det er det ikke i Sverige. Vi vil heller ikke kopiere ordningen med sykmelding, der man ikke tar hensyn til at det er forskjell på mennesker og at sykdom rammer mennesker ulikt, sier Stoltenberg til TV 2.

Les også: 1 av 3 kjenner en trygdesnyter




Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.