- Det var en god og velformulert tale, en tale som minner oss om at det fortsatt er store problemer i internasjonal økonomi med høy arbeidsledighet og lav vekst, og at det kan hende at vi må leve med vanskelige tider ute i verdensøkonomien i mange år. Olsen sier samtidig at Norge er godt rustet, og at vi har gode forutsetninger for å takle dette, sier Stoltenberg til NTB.

Olsen gjentok i talen at Oljefondets avkastning på sikt vil nærme seg 3 prosent, noe Stoltenberg, som daværende statsminister, avviste for to år siden.

- Jeg er ikke noe mer enig i at vi skal gå fra 4 til 3 prosent i forventet avkastning i dag, sier Stoltenberg.

- Det viktigste er at vi er ansvarlige i pengebruken. Det var i hvert fall vår regjering veldig opptatt av, og jeg er glad det er bred enighet om at vi skal være ansvarlige i pengebruken, sier Stoltenberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.