- Vi er glade for at det er slutt. Det betyr at vi kan bemanne sikkerhetskontrollen fra i morgen og avvikle trafikken slik vi hadde planer om. Vi er lovet at vekterne vil være på plass så snart streiken er over, så da blir dette en bortimot normal lørdag, sier lufthavnsjef Adelheid Nes.

Skulle stengt

Noen timer før partene ble kalt inn til arbeidsministeren kom beskjeden om at både Flesland og Trondheim lufthavn Værnes måtte stenge fra lørdag morgen.

Flesland hadde ikke folk til å bemanne mer enn én av slusene i sikkerhetskontrollen, forteller sikkerhetsansvarlig ved flyplassen, Lasse Solberg.

- Vi har hatt lengre køer enn normalt under streiken, men andre lufthavner har hatt det verre. Vi har vært heldige fordi vi har hatt vaktplaner som har gjort det mulig å avvikle trafikken. Men lørdag var de fleste av dem som skulle på jobb, tatt ut i streik. Når flere tusen mennesker skal gjennom en sluse der det går 250-300 i timen sier det seg selv at det ville blitt helt umulig å håndtere køene.

Normalt i helgen

Solberg sier det ville blitt ventetid på opp til åtte timer dersom en sikkerhetssluse skulle avviklet køen. Nå håper han alt vi gå omtrent som normalt fra Flesland i helgen.

Selv om det skulle bli nye streiker i luftfarten fra natt til lørdag, vil ikke det hindre helgetrafikken på Flesland. En eventuell streik blant LO-organiserte i Avinor vil ikke ramme flyplassen. Hvis derimot flyteknikerne skulle streike, vil det bli merkbart etter et par dager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.