Ni medlemmer i Sosialistisk Venstreparti melder seg ut av partiet i protest mot at SV støtter FNs vedtak om å opprettholde flyforbudsone i Libya.

De ni SVerne som melder seg ut er Torgeir Salih Holgersen, Marielle Leraand, Hågen Kyllo, Iram Salih, Christine Rødahl, Asgeir Bjørkedal, Sondre Støen-Kvam, Britt K. Bekkedahl og Hernan Rojas.

Leraand, som inntil nå har ledet Oslo SVs internasjonale gruppe, forklarer hvorfor de ni velger å gå til dette skrittet.

– Vi har rett og slett ikke noe håp for SV som fredsparti lenger. Partiet har gitt opp NATO-motstanden og gjør ingenting for å utfordre Arbeiderpartiet i utenrikspoiltikken, sier Leraand til Klassekampen.

SV-landsmøtet i helgen vedtok med to tredelers flertall å støtte intervensjonen i Libya.

Det fikk dråpen til å flyte over for Leraand og de åtte andre som onsdag varslet utmeldelsene i en kronikk i Klassekampen.

– SV er ikke hva det en gang var. Når et stort flertall på landsmøtet stemmer for å bombe Libya, betyr det slutten for SV som fredsparti, sier Leraand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.