Stridens kjerne er nå i hvilken grad kommunene fikk opplysninger om risikoen de løp ved å satse nesten en halv milliard kroner i de amerikanske obligasjonene.

– Fra Terras side er det blitt operert med både engelske og norske versjoner som helt tydelig har forskjellige budskap i seg. Man må jo selvfølgelig erkjenne at man ikke har studert dette nøye nok, men dette går på tilliten til Terra, som vi har hatt et godt forhold til helt siden 2001, sier Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik (Ap).

– Så advarslene er mer tydelige i den engelske teksten?

– Det ser sånn ut. Vi ble oppmerksomme på det tirsdag.

Terra Securities-sjef Svein Erik Nordang vedgår at det er forskjell på de to versjonene.

– Det er to presentasjoner som er blitt holdt til kommunene. Den ene versjonen er den engelske, men det finnes også en norsk. De inneholder mye av de samme elementene, men noe er annerledes, sier Nordang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.