Breivik fremsto som en rendyrket næringspolitiker da han talte til landsmøtet på det splitter nye Quality Expo Hotel på Fornebu fredag.

Melby hadde en mer personlig stil og snakket om flere temaer, inkludert det mer overordnede om «Venstres rolle».

Bredde vs. næring
– Jeg tror det illustrerer noe av forskjellen mellom oss. Og det er noe av grunnen til at jeg stiller som utfordrer til Breivik. Venstre har såpass få profilerte rikspolitikere at vi ikke har råd til å være sektorpolitikere, vi må ha en bred tilnærming, sier Melby til NTB.

Breivik sier på sin side at han vil inn i rikspolitikken «for å bli en ambassadør for næringslivet».

– Verdiskaping er viktig fordi det er grunnleggende for all annen politikk, sier han til NTB.

Sikte mot 7
Mens Melby sier at hun oppfatter stemningen på landsmøtet som åpen i valget av ny nestleder, vil valgkomiteens representant Breivik ikke mene noe om det.

– Det blir uansett et valg lørdag ettermiddag, sier han.

De to nestlederkandidatene er enige om målet for partiet: Ved stortingsvalget neste høst bør Venstre sikte mot rundt 7 prosent oppslutning, og på sikt bør en oppslutning på 10-15 prosent være innen rekkevidde, mener de.

Alders/kjønnskamp?
Hvorvidt forskjellen mellom de to kandidatene i kjønn og alder blir utslagsgivende, vil ingen av dem si noe om.

– Egenskapene bør være utslagsgivende. Men jeg mener også at min generasjon bør være representert i Venstres ledelse. Vi har størst oppslutning og størst potensial i aldersgruppen 20-40 år, sier Melby.

– Alle kan jo se at vi er ulike kandidater på den måten. Men jeg vil ikke spekulere på det, sier Breivik.

Les også:
- Venstre vil ikke stå i veien for Frp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.