Flere tusen charterturister vil ikke komme seg av gårde på ferie lørdag om ikke vekterstreiken avblåses.

På flyplassene i Trondheim og Bergen ser de ingen mulighet til å få av gårde alle passasjerene som er ventet i helgen dersom vekterstreiken fortsetter.

– Vi har en løpende vurdering på om det i det hele tatt er forsvarlig å holde flyplassen åpen, sier sjefen for Trondheim lufthavn på Værnes, Lasse Bardal, til NTB.

Han sier at dersom ikke konflikten blir løst i løpet av helgen vil det ødelegge ferien for mange tusen passasjerer.

Ved Bergen lufthavn på Flesland vet de at de ikke vil klare å få unna alle passasjerene som skal reise lørdag.

– Det er ikke mulig, sier lufthavnsjef Adelheid Nes, som sier at det betyr at mange risikerer å ikke får reist på ferie.

Ved flyplassene i Oslo og Stavanger ser det lysere ut for charterturistene, men det er heller ikke her sikkert at de kommer seg av gårde.

Avinor vurderer fredag hva som er det mest forsvarlige å gjøre ved de enkelte flyplassene.

Pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor vil ikke forskuttere hva utfallet blir, men etter det NTB erfarer vurderes det å stenge sikkerhetskontrollene helt ved enkelte flyplasser.

Reiseselskapene arbeider med å finne alternative løsninger dersom norske flyplasser skulle bli stengt i helgen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.