De mener regjeringsplattformen ville sett annerledes ut hvis de hadde blitt med helt til mål. Men begge er nøye med å understreke at de er positive til mange av sakene til den ny regjeringen, og at de har fått satt sine avtrykk på politikken.– Men det var jo en grunn til at vi ikke ble med i den nye regjeringen, sier Knut Arild Hareide lakonisk.

Selv om både Hareide og Skei Grande er nøye med å understreke at de ser mye av tankegodset de diskuterte i Nydalen i erklæringen fra Sundvolden, så poengterer de at det er mye de savner.

Fattigdom

Til NTB sier både Venstre og KrF at de reagerer skarpt på at klima ikke er eget satsingsområde i Sundvolden-erklæringen.

– Vi skal gjøre det vi kan for å løfte klimasaken i Stortinget, sier Skei Grande.

– Jeg synes det er merkelig når vi ser hvilke utfordringer verden står overfor, at klima ikke defineres som en hovedsatsing, sier Trine Skei Grande.

– Den nye regjeringen burde tatt seg plass til ti satsingsområder, og ikke bare åtte, sier Hareide til NTB.

KrF-lederen sier at klima og bekjempelse av internasjonal fattigdom er så viktige saker, at de burde fått sitt eget hovedområde.

– Norge som en del av verden er ikke med i denne erklæringen, sier Hareide. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.