Kvinnepanelet vil ha en deling av pensjonspoengene når ekteskapet ryker og en av partene har vært hjemme med barn.

Det er i dag ingen automatikk i at den ektefellen som har vært hjemme med barn, får nyte godt av den andre ektefelles pensjonspoeng dersom ekteskapet ryker.

- Urettferdig system
– Mange kvinner sitter igjen som tapere. Dette er et urettferdig system, sier Kvinnepanelets leder Loveleen Brenna til Aftenposten.no.

Panelet ønsker derfor å lovfeste en deling av pensjonspoengene når en av ektefellene er hjemme med barna. Ifølge Brenna bør ordningen gjelde helt til barna er fylt 12 år.

– Dersom ektepar i fellesskap kommer til enighet om at den ene parten, som i hovedsak er kvinnen, skal være hjemme og passe barna eller jobbe deltid mens barna er små, så tror jeg ikke den avtalen også innebærer at hun skal bli taper både på arbeidsmarkedet og økonomisk, dersom de skulle skille lag, sier Brenna.

Skeptisk
Leder i Høyres kvinneforum Julie Brodtkorb Voldberg er skeptisk:

– I et samfunnsperspektiv er det viktig å legge til rette for at begge jobber. Hvis en familie er i en situasjon hvor det er ønskelig at en av partene er hjemme, må hver enkelt ta ansvar for det, sier hun

En av Kvinnepanelets kritikere, Frps Solveig Horne, er imidlertid positiv til forslaget. Hun mener at pensjonspoeng bør deles uansett om paret skilles eller ikke.

– Vi har flere ganger fremmet forslag om såkalt ektefelledelt beskatning. Å dele pensjonspoengene er et skritt i riktig retning, sier Horne.

Les også: - Norske menn gjør for lite i hjemmet

- Skilsmissebarn blir oftere uføre


<b>Kvinner bedre på pensjonssp#229</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.