Ola Mæle fløy rundt 100 av sine venner og forretningskontakter til St. Tropez på den franske rivieraen, der han feiret 51-årsdagen i går.

Festen i går kompenserer for 50-årsfeiringen som måtte vike for barnefødsel, ifølge Dagbladet, som oppsøkte investoren for å snakke politikk.

For drøyt to uker siden skrev DN at Mæle vil gi millioner til et Høyre/Frp-alternativ for å kaste den rødgrønne regjeringen ved valget i 2009.

Les: Blar opp for ny regjering

Provoserer gjerne
Når Mæle er tilbake i Norge, vil han ifølge Dagbladet møte statsminister Jens Stoltenberg til duell.

- Jeg vil gjerne provosere litt. Men Jens og Jonas tør vel ikke å ta en debatt uten å spørre hva Kjetil Try, Ap.s reklameguru, mener. Han har skapt hele partiprogrammet. Det er ikke mye Jens og Jonas tør å gjøre på egen hånd, sier Mæle til Dagbladet.

Mæle tilføyer likevel:

- Jeg synes Arbeiderpartiet har gitt mange fornuftige løsninger. Men jeg etterlyser en debatt om hvor stort det statlige engasjementet skal være. Jeg ønsker meg mer forutsigbarhet i næringspolitikken, men mener også at de borgerlige partiene har bedre løsninger for skole, helse- og sosialpolitikk, sier investoren til Dagbladet.

Han mener det er mange oppgaver private kan løse bedre enn det offentlige.

Stiller gjerne opp
Stoltenberg mener det er riktig å diskutere med med Norges rikeste og mektigste næringslivsledere, skriver Dagbladet.

- Jeg hadde stor glede av å diskutere politikk med Mæles kollega, Stein Erik Hagen, tidligere i år. Mæle er også en mektig næringslivsleder og en støttespiller og en bakmann for Høyre og Frp. Derfor møter jeg ham gjerne til debatt, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Stoltenberg mener Mæle og høyrepartiene ikke forstår viktigheten av gode fellesskapsløsninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.