Høyres ungdomsorganisasjon mener det vil styrke ytringsfriheten dersom rasismeparagrafen blir fjernet.

– Ytringsfriheten er en av bærebjelkene i det moderne demokratiet. Muligheten til å utfordre og kritisere er nødvendig for å kunne skape en positiv utvikling i samfunnet, sier Unge Høyres leder Henrik Asheim.

Vedtaket om at paragraf 135 i straffeloven bør fjernes, ble fattet under Unge Høyres landsmøte i Trondheim i helgen.

Sykelønnen vil UH redusere til 80 prosent av ordinær inntekt. Asheim mener man i Norge diskuterer hvordan vi skal få ned sykefraværet, men konsekvent unnlater å snakke om det eneste vi vet hjelper, nemlig redusert lønn under sykdom.

– Prinsippet må være at det alltid skal lønne seg å jobbe, sier UH-lederen.

Han mener også at behovsprøving av barnetrygden vil kunne virke positivt fordi det da vil bli økonomisk mulig å øke trygden til dem som virkelig trenger barnetrygd.

– En politikers oppgave er å hjelpe dem som faller utenfor. For oss er det viktigere å hjelpe dem som virkelig trenger det fremfor å holde på en likhetstanke som gir like mye til alle uavhengig av behov, sier UH-lederen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.