Artikkelen er oppdatert.

Det skriver Sp-leder Liv Signe Navarsete i en pressemelding tirsdag.

”Det vil blant annet vurderes en ordning hvor inntekter i enkeltmannsforetak etter skatt på alminnelig inntekt kan settes av i en fondsordning”, heter det i meldingen.

Senterpartiets representant i finanskomiteen på Stortinget, Per Olaf Lundteigen utdyper partiets triumf slik:

- Regjeringen skal evaluere hele skattereformen, og i forbindelse med statsbudsjettet for 2012 skal det legges frem forslag til nødvendige endringer. Det nye i dag er at det står i en protokoll i statsbudsjettet at man skal se spesielt på beskatningen av selvstendig næringsdrivende i evalueringen, sier han.

Et forslag er at enkeltmannsforetak skal kunne sette av penger til investeringer som skattelegges på samme måte som investeringsmidler i aksjeselskap.

Senterpartiet mener dagens ordning har en lite heldig virkning.

- Vi ser i dag at en ugunstig beskatning i tillegg til svakere sosiale rettigheter gjør at folk heller velger å være ansatt i egne heleide aksjeselskaper, sier han.

Resultatet av evalueringen se vi om et år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.