Kolbjørn Selvåg har brukt rundt 250.000 kroner på å pusse opp et bad, legge parkett og male overflatene i andre etasjen av huset. Det ble i forrige uke solgt for 6,8 millioner kroner etter første visning, nesten 700.000 kroner over takst.

- Vi føler jo at vi har fått igjen for det og litt til, sier Selvåg til Dagens Næringsliv.

Les også: Bolignedtur tidligere enn ventet

Kresne kjøpere
Eiendomsmegler Edvard Chapsang i DnB i Sandvika som solgte huset, mener kjøperne er blitt såpass kresne at det lønner seg å oppgradere for å optimalisere prisene ved et salg.

- Det lønner seg, uten tvil, for det er et såpass kresent marked. Prisene er så høye at folk forventer mer enn tidligere, sier Chapsang til Dagens Næringsliv.

Samme dag som Selvåg og samboeren hadde visning, hadde også naboen to rekker bak visning på et tilsvarende hus som ikke er modernisert i samme grad. Huset med takst og prisantydning på 5,5 millioner kroner ble solgt for 5,1 millioner kroner.

- Folk er snobbete
 

- Folk er blitt snobbete og veldig opptatt av jevne overflater, slette vegger og fine gulv, sier Erik Løvås i Privatmegleren på Stabekk, som solgte nabohuset.

Selv om huset ikke er pusset opp i like stor grad som nabohuset, tror han kjøperen har gjort en god avtale. Løvås tror kjøperen prismessig kommer lavere ut også etter oppussing enn det nabohuset ble solgt for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.