Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's kutter sin kredittanbefaling på Hellas fra "BB-" til "B", og opprettholder dermed sitt syn på landets statspapirer som "søppel" (se faktaboks).

Anbefalingen kan komme til å bli ytterligere nedjustert.

Nedjusteringen kommer like etter at europeiske myndigheter i helgen bekreftet at Hellas etter all sannsynlighet ikke vil klare å hente nødvendig markedsfinansiering i 2012, og derfor vil trenge mer finansiell hjelp.

Les også: Hellas gir EU hodepine og - Hellas kan trenge mer hjelp

Det jobbes med å utarbeide en plan for å hindre restrukturering av den greske økonomien. Hellas må hente inn 25-30 milliarder euro i 2012 for å møte gjeldsforpliktelsene som ikke dekkes av den eksisterende redningspakken.

Sist Standard & Poor's nedgraderte Hellas, til "BB-", var i slutten av mars.

Da hadde kredittvurderingsbyrået hatt landet på søppelstatusen "BB+" siden april 2010. Alle de tre store kredittvurderingsbyråene, også inkludert Moody's og Fitch Ratings, har hatt Hellas på "søppel" siden januar i år .

Mandag kveld kom reaksjonen fra det greske finansdepartementet: Urettferdig

Les også:
- Hellas kan bli verre enn Lehman-kollapsen
Avviser at Hellas dropper euro (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.