- Poengene vil bli registrert allerede fra neste uke av, sier konserndirektør Eivind Roald i SAS til DN.no.

Traff blink
Torsdag opphevet regjeringen bonusforbudet som SAS har kjempet mot de siste årene. Forbudet forsvinner etter at Eftas overvåkningsorgan ESA i mars ga Norge en frist på to måneder på å fjerne det.

Den gangen sa Roald til Dagens Næringsliv at han håpet forbudet ville forsvinne allerede før 17. mai. Spådommen viste seg å være ganske så presis.

- Slik ble det, gitt! Vi er faktisk ganske forutsigbare. Vi er like punktlige som når vi er ute og flyr, humrer SAS-toppen.

- Det er en gledens dag. Først og fremst er det en gledens dag for norske forbrukere, sier Roald.

Får tilgang til tilleggstjenester
Han mener konkurrenter og politikere har hengt seg litt for mye opp i selve opptjeningen av bonuspoengene. Roald understreker at bonusprogrammet også er inngangsporten til selskapets tilleggstjenester.

- Det er hundretusenvis av norske passasjerer som har reist med oss, som ikke har kunnet opptjene poeng, og som dermed ikke har kunnet få tilgang til tjenester som fast-track, som lounge, som ekstra baggasje. Fordi vi ikke har hatt mulighet til å registrere hvor mye de flyr med oss og vi har ikke hatt mulighet til å sette de inn i systemet som er knyttet til denne type tjenester, sier Roald.

Norwegian har også sin egen bonusordning for utenlandsreiser og signaliserer at denne også vil omfatte norske ruter. Det er imidlertid ikke klart når Norwegians passasjerer kan opptjene bonuspoeng også på innenlandsrutene.

- Det får vi komme tilbake til, sier kommunikasjonsdirektør Anne SIssel Skånvik i Norwegian til DN.no.

LES OGSÅ:

- Dette er bare et nytt støttetiltak for SAS

Regjeringen opphever forbudet mot bonuspoeng (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.