SAS fortsetter å levere røde tall: I dag presenterte flyselskapet årets første kvartalsresultat, som viste et underskudd på over 800 millioner svenske kroner - helt i tråd med forventningene.

Men konsernsjef Rickard Gustafson er optimistisk og tror SAS vil gå i pluss for regnskapsåret 2013, som startet i november ifjor.

Les mer: SAS går på en ny smell

I tiden fremover vil SAS ha fullt fokus på å vokse lønnsomt, for Gustafsen vet at det ikke går an å bare kutte seg til suksess. Derfor har SAS lagt opp til en offensiv vekststrategi:

- Vi forventer å øke kapasiteten med 5-6 prosent i 2012/13, sa han på dagens telefonkonferanse i forbindelse med resultatfremleggelsen.

45 nye ruter
SAS vil åpne 45 nye ruter i 2013 og lanserer også en ny langdistanserute mellom København og San Francisco. SAS vil også satse mer på å fornye lounger og fast tracks for å gjøre businesskundene mer fornøyde.

SAS lanserer nye partnerprogrammer med Singapore Airlines og Thai Airways. Og 19 fly på leasing-kontrakt skal erstatte MD80- og Boeing 737Classic-flyene i flåten.

- Vi styrker nå plattformen vår for å kunne vokse raskere, sier Rickard Gustafson.

I vår/sommer starter SAS´ konkurrent Norwegian å fly langdistanse, og SAS-sjefen sa i dag på telefonkonferansen at han respekterer Norwegians satsing.

- Vet at konkurransen vil øke
- Vi er trygge på at vi har et sterkt langdistanseprodukt og frykter ikke konkurransen, men jeg respekterer Norwegian og det de gjør, sier han.

Samarbeidet med Thai Airways og Singapore Airlines vil styrke SAS´ produkt ytterligere mot Asia, mener han. Han understreker også at SAS har en sterk posisjon i businessmarkedet.

- Men ja: Vi vet at konkurransen på langdistanse vil øke, særlig nå som Norwegian går inn i dette markedet. Men vi frykter ikke denne konkurransen, sier Rickard Gustafson.

Les også:

- Dette er jo sivil ulydighet! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.