Rettighetene kan muligens brukes som sikkerhet for nye obligasjonslån, skriver Business.dk.

SAS er en av de største flyselskapene på Heathrow med mellom tre til fem prosent av de samlede start- og landingstillatelsene på den engelske flyplassen.

Les: - SAS-ledelsen arbeider febrilsk

Verdifulle slots
SAS' start- og landingstillatelser, såkalte slots, på Europas travleste flyplass, London Heathrow, har en verdi på adskillige milliarder kroner, viser beregninger Berlingske Business har gjennomført.

En slot er en rettighet til å lande eller lette fra en spesifikk flyplass for et kommersielt selskap. Slots gis i par, så selskapet både kan lande og lette.

Verdien av de mest attraktive slots-par har en verdi på mellom 25 til 30 millioner pund, eller mellom 230 til 280 millioner kroner, ifølge beregninger fra det internasjonale revisjonsfirmaet Deloitte.

Etterspurt i markedet
Med 21 landings- og startrettigheter på hverdager, 12 på lørdager og 20 på søndager, betyr dette store verdier for SAS.

- Vi har ikke selv fastsatt noen verdi på våre start- og landingsrettigheter på Heathrow, da det nettopp er en rettighet - og ikke noe vi eier. Men det er ingen tvil om at nettopp rettighetene på heathrow er meget etterspurte og derfor har en verdi i markedet, sier investorkontakt Sture Stölen i SAS til Business.dk.

Les også:
SAS tapte 66 millioner på vekterstreiken
Millionregning til SAS etter langdistansetrøbbel
SAS kjempet seg i pluss - men skuffer
Millionregning til SAS etter langdistansetrøbbel
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.