To anonyme journalister i dansk Se og Hør sier til dansk TV at bladet i årevis har betalt en ansatt i flyselskapet SAS for å utlevere informasjon om kjendiser og kongelige på vei til utlandet.

Den ene journalisten sier til danske TV 2 Nyhetene at vedkommende har hatt en fast kilde blant flygelederne i kontrolltårnet på Københavns lufthavn, mens den andre skal ha hatt en sentral kilde i SAS. Begge kilder har adgang til flyenes passasjerlister.

SAS' pressesjef Trone Kromann-Mikkelsen opplyser om at selskapets IT-systemer ikke kan avdekke om en ansatt har snoket i sensitive personopplysninger, og utelukker ikke at Se og Hør kan ha en kilde hos selskapet.

Både Nets og Aller Media, som eier Se og Hør, har satt i gang interne undersøkelser.

Les også: Dansk Se og Hør-journalist peker på ledelsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.