Onsdag leverer SAS resultatene for tredje kvartal, som omfatter månedene mai, juni og juli.

Sydbank følger SAS-aksjen tett og her forventer man et kvartalsresultat på 713 millioner svenske kroner før skatt - et inntjeningsfall på 40 prosent i forhold til samme periode ifjor.

Les også: Kontorene tømmes i SAS dn+ (+)

Prispress

Senioranalytiker Jacob Pedersen i Sydbank mener det er tvingende nødvendig at SAS iverksetter nye spareinitiativer, skriver check-in.dk.

Han venter at det harde prispresset i markedet samt høyere drivstoffutgifter vil tynge SAS-tallene.

- SAS har behov for å etablere et langtidsholdbart inntjeningsnivå, etter at spareprogrammet 4XNG nødlandet som løsning på SAS´ inntjeningsproblemer i forbindelse med nedjusteringer i mai. Vi forventer at en stor del av neste omgang innsparinger blir i form av en ytterligere utrulling av Lean-programmer og effektiviseringer i administrasjonen, skriver senioranalytikeren i et notat.

Inntektsskapende tiltak

DN skriver i dag at SAS hadde 3500 kontoransatte i Norge for ni år siden. Og bare 70 i dag. Om det kommer nye kutt, er for tidlig å si, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen: Kontorene tømmes i SAS dn+ (krever innlogging)

Jacob Pedersen venter ikke bare innsparinger fra SAS. Flere inntektsskapende tiltak kan også bli annonsert denne uken, tror han.

Senioranalytikeren peker blant annet på at det populære eurobonusprogrammet til SAS kan tiltrekke seg flere samarbeidspartnere.

Les også: Sterk passasjervekst for SAS

- No hard feelings!

Unnskyld, SAS! dn+

– Jeg flyr SAS nesten hver dag bare for å se hvilket dårlig selskap det er  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.