SAS har kun én avgang i uken mellom Skandinavia og Sharm el-Sheikh, og det er dermed kommende lørdags flygning som innstilles.

– Det er med bakgrunn i utviklingen de siste dagene og sikkerhetssituasjonen. Vi skal foreta en ny vurdering i neste uke, sier SAS' pressesjef Henrik Edström til nyhetsbyrået TT.

Innstillingen lørdag berører én avgang fra København, og rammer charterturister som benytter det danske selskapet Atlantis Rejser.

Stanser ikke

Tidligere torsdag besluttet det tyske flyselskapet Lufthansas datterselskaper Eurowings og Edelweiss å stanse sine flygninger til Sharm el-Sheikh inntil videre.

Danske reiseselskaper opplyser at de fortsetter sine turer til Sharm el-Sheikh.

Avgjørelsen kom etter et møte med Danmarks utenriksdepartement torsdag der danske turisters sikkerhet ble diskutert.

– Vi følger selvfølgelig situasjonen nøye og er i tett kontakt med ambassaden og utenriksdepartementet, sier kommunikasjonssjef Pernille Ammitzbøll i Atlantis Rejser.

Flyr uansett

Det norske charterselskapet Amisol kommer heller ikke til å stanse sin direkteflyging til Sharm el-Sheik etter flystyrten forrige helg.

Amisol er det eneste charterbyrået som flyr direkte til badebyen Sharm el-Sheikh fra Oslo. Førstkommende søndag kommer deres faste flyging til Sharm el-Sheikh til å gå som planlagt.

– Det må være opp til flyselskapet, Airkairo, å avgjøre om flyginger eventuelt skal kanselleres. Vi er deres generalagent og de vil ta en slik beslutning i samarbeid med oss. Men vi forholder oss til de retningslinjene norske myndigheter kommer med i denne saken, og det er oss ikke bekjent at sikkerheten står på spill, sier Gunder Moe, leder i Amisol, til NTB.

Selskapene Star Tour og Apollo flyr også til Egypt, men ingen av selskapene flyr over Sinaihalvøya.

Kommunikasjonsrådgiver i Star Tour, Nora Aspengren, uttaler til NTB at selskapet har fått noen få henvendelser etter flystyrten, men at det ikke virker som om kundene lar seg skremme av hendelsen.

– Det ikke snakk om mange spørsmål, men vi har kunnet betrygge våre kunder med at vi ikke flyr i det aktuelle området, selv om vi selvfølgelig følger med, sier Aspengren.

Storbritannia stanset også all flytrafikk til det egyptiske feriestedet, men gjenopptok flygningene etter at en avtale om ytterligere sikkerhetstiltak ble inngått med Egypt.

Les også: Søtt, gammelt og legendarisk

- Det er jo dramatisk

400 millioner er ikke løsningen

 

Se også:

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.