Myndighetene varsler også prishopp på diesel, elektrisitet, vann og parafin, og viser til det rekordhøye budsjettunderskuddet.

Årets budsjettunderskudd er på hele 855 milliarder kroner, noe som først og fremst skyldes det store prisfallet på olje som utgjør 90 prosent av kongedømmets inntekter.

Høyoktanbensin har vært solgt for 0,6 riyal, omtrent 1.40 kroner per liter i Saudi-Arabia, takket være store subsidier fra myndighetene. Den nye prisen blir på 0,9 riyal, omtrent 2.10 kroner.

For lavoktan blir økningen på hele 67 prosent, fra 0,45 til 0,75 riyal, drøyt 1.70 kroner per liter.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere anslått at Saudi-Arabia årlig har brukt 520 milliarder kroner på å subsidiere bensin og andre energiprodukter.

Les også:

Kun én av dem spår boligprisvekst til neste år  

På bunnfiske i oljeservice  

- Vi har aldri solgt så mye på en time  

Se DNtv: Skal renske opp i renholdsbransjen

Skal renske opp i renholdsbransjen
Weclean mener de kan få bukt med svart arbeid i hjemmerenholdsbransjen, inspirert av modellen til Uber. I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
00:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.