Salget av fôrvirksomheten Ewos kan bli en lukrativ handel for både eierne og for de seks som sitter i Cermaqs konsernledelse, om storeier staten ikke setter seg på bakbena, noe den nå vurderer, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Statsråd Trond Giske, Ap, og eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet (NHD) er ikke helt fornøyd med bonusredegjørelsen som ble sendt dem 26. juli.

– Vi er i ferd med å gå gjennom saken grundig, og det er mer vi trenger svar på, enn vi har fått svar på. Jeg utelukker ikke at det kommer flere spørsmål, sier Giske til DN.

Hemmelig
I kjølvannet av salget av fôrgiganten Ewos til oppkjøpsfondene Altor og Bain Capital for 6,5 milliarder kroner 18. juli, kom det frem at Cermaqs seks personer store konsernledelse kan få solide bonuser.

Bonusavtalene ble inngått for at nøkkelpersonene, som stod i fare for å miste jobben dersom selskapet fikk nye eiere, skulle jobbe for en best mulig løsning for aksjonærene.

Selv om staten er største eier, og sitter med rundt 60 prosent av aksjene i Cermaq, var eierskapsavdelingen i NHD ukjent med salgsbonusen inntil den dukket opp i en børsmelding for en knapp måned siden.

Styreleder Bård Mikkelsen i Cermaq sier han ikke er kjent med at Giske ønsker flere svar, men lover å svare på de spørsmålene som kommer.

Les også:
<b>Bankselger glemte kredittkortsøknader på fly</b>



Usolgte sjøeiendommer for én milliard
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.