Fastighetsmäklarförbundet, som er medeier i Hemnet, har som mål å ta en avgjørelse i juni på hvorvidt de vil akseptere budet fra Schibsted.

Det sier styreleder Erik Olsson i Fastighetsmäklarförbundet til TDN Finans.

Han sier dessuten at forbundet vil vurdere den konkurransepolitiske siden av spørsmålet nøye før de tar en beslutning.

Schibsted la i begynnelsen av mai inn et betinget bud på den dominerende svenske boligsiden på nett, Hemnet.

Selskapet eies i dag av Swedbank Fastighetsbyrå (34 prosent), Mäklarsamfundet (25 prosent), Fastighetsmäklarförbundet (25 prosent) og Svensk Fastighetsförmedling (16 prosent). Swedbank Fastighetsbyrå og Svensk Fastighetsförmedling har allerede sagt ja, men budet er betinget av at også de to andre eierne takker ja.

Olsson sier at styret i Fastighetsmäklarförbundet, som i likhet med Mäklarsamfundet er en bransjeorganisasjon for boligmeglere i Sverige, jobber veldig intensivt med å se på helheten på budet for tiden.

-Vi ser på helheten og vi tror det er best for alle parter at vi kommer med en løsning før sommeren, så det er målet vårt, sier Olsson.

Han sier at et viktig spørsmål for dem hvorvidt det svenske konkurransetilsynet, Konkurrensverket, vil godkjenne budet. Schibsteds rubrikkannonsenettsted Blocket er den nest største aktøren for boligannonser på nett i Sverige og Konkurrensverket har allerede uttalt at de vil granske avtalen nøye hvis den blir gjennomført.

-Vi er på hvilke vurderinger Konkurrensverket vil gjøre og hvorvidt de kommer til å godkjenne avtalen. Det er et viktig spørsmål for oss. Før vi sier ja, bør vi vite om denne avtalen i det hele tatt kan gå gjennom eller ikke, sier Olsson.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted har tidligere sagt til TDN Finans at selskapet har gått gjennom spørsmålet med sine juridiske rådgivere i forkant av Hemnet-budet og regner med at det går gjennom.

Mäklarsamfundet, som er Sverige største bransjeorganisasjon for boligmeglere, har innkalt til ekstraordinær årsmøte 16. juni for å vurdere budet. Ifølge Olsson har Fastighetsmäklarförbundet ennå ikke avgjort hvorvidt de vil ha et tilsvarende årsmøte.

Les også:

Obos-prisene steg i mai

Fotballinvestor slipper skattesmell

Nå har «haukene i Norges Bank» fått flere argumenter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.