Hydro og Orklas nye aluminiumsgigant blir representert over store deler av verden. Ifølge selskapenes presentasjon mandag vil Sapa bli markedseldende innenfor aluminiumsprodukter i Europa og Nord-Amerika.

I tillegg har selskapet produksjon og salg i fremvoksende økonomier som Kina, India, Brasil og Argentina.

Svein Richard Brandtzæg, konsernsjef i Hydro og styreleder i det nye selskapet, opplyser at det sammenslåtte Sapa vil stenge noen fabrikker og styrke andre.

- Når det gjelder restrukturering står begge selskaper overfor egne utfordringer. Restruktureringen vil gjøres på en mer optimal måte. Det er også markeder hvor det overlappes. Det er noen områder hvor det vil være optimalisering av volumer og noen fabrikker vil stenges, mens andre vil styrkes. Alt i alt blir det sterkere industrielle løsninger, sier han på en pressekonferanse i Oslo mandag, ifølge TDN Finans.

Dobbelt så stort på fem år
Sapa, som opprinnelig var et svensk selskap, vil få hovedkontor i Oslo:

  • Rundt 25.000 ansatte over hele verden
  • Rundt 50 milliarder kroner i årlig omsetning
  • Hoveddelen av virksomheten i Europa og Nord-Amerika

- Sapa er resultatet av en rekke oppkjøp og sammenslåinger de siste fem årene og vi er nå mer enn doblet i størrelse, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Sapa på pressekonferansen.

Ifølge selskapenes egne presentasjoner er det nye Sapa i dag representert med produksjon i følgende land:

 

Europa

Belgia

Frankrike

Italia

Nederland

Norge

Polen

Portugal

Romania

Sloavakia

Spania

Sverige

Storbritannia

Tyskland

Ungarn

Østerrike

Nord- og Mellom-Amerika

Canada

Mexico

USA

Sør-Amerika

Argentina

Brasil

Asia

Kina

India

Vietnam

Les også:

Hydro og Orkla skaper aluminiumsgigant

Fra "lite realistisk" til "definitivt riktig" på ett år

Orkla vil selge Sapa-restene

Tar ikke bølgen for aluminiumsgiganten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.