Seadrill arbeider med å sette sammen en budstruktur som tilfredsstiller kravet fra Oslo Børs i Eastern Drilling-saken, samtidig som at det ivaretar Seadrills interesser gjennom å redusere tapet selskapet har hatt i saken. En slik budstruktur kan involvere bruk av en budpartner.

Les også John Fredriksens første intervju med DN siden 2001: Fredriksen blåser ut

- Vi har hatt samtaler med Oslo Børs, uten at det har løst seg. Nå vil vi forsøke å få inn et annet selskap som kan ta over for oss. Vi må finne en partner som er villig til å være med på å fremsette et bud, og på den måten løse den forretningsmessige biten av saken. Men fremdeles gjenstår jo tapet som vi og den eventuelle partneren blir påført, i tillegg til dagbøtene. Og det vil vi ha dekket gjennom rettsaken, sier John Fredriksen i et stort intervju med Dagens Næringsliv torsdag.

Går fortsatt til sak
Arbeidet med budet endrer ikke Seadrills beslutning om at selskapet går til sak mot Oslo Børs og Børsklagenemdas beslutning.

Les mer her: Seadrill saksøker børsen

"I den unike og kompliserte situasjonen der Børsklagenemda nektet et nedsalg i Eastern Drilling slik det var anbefalt fra Oslo Børs sin side må Seadrill beskytte interessene til sine aksjonærer. Idag er resultatet av Seadrills forsøk på å etablere akseptable løsninger usikker", skriver Seadrill i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.