Seadrill vil nå kreve erstatning for tapene selskapet er påført i saken om oppkjøpet av Eastern Drilling, og har tatt ut søksmål rettet mot Oslo Børs, ifølge en pressemelding fra børsen.

Les mer her: Seadrill raser mot børsen

Søksmålet er knyttet til børsklagenemndens avgjørelse vedrørende Seadrills tilbudsplikt i Eastern Drilling, og det er første gang i historien at det kommer et søksmål mot Oslo Børs i en oppkjøpssak.

"Seadrill krever at børsklagenemndens avgjørelse 12. desember 2006 om tilbudsplikt basert på konsolidering av Seadrill og Carnegie ASA kjennes ugyldig. Subsidiært har Seadrill lagt ned påstand om at Seadrill som alternativ til å fremme tilbud kan selge aksjer slik at tilbudsplikten bortfaller", heter det i meldingen.

I tillegg opplyses det et staten kan tre inn i saken som hjelpeintervenient og etter avtale med børsen overta saken.

Oslo Børs tar søksmålet til etterretning, og vil avvente domstolenes behandling.

Børsen ila Seadrill forrige uke dagbøter på to millioner kroner fordi selskapet ikke har kommet med et tilbud på minst 135 kroner aksjen.

Les mer her: Millionbøter til Seadrill (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.