Det John Fredriksen-eide riggselskapet Seadrill fikk et resultat før skatt på 398 millioner amerikanske dollar i tredje kvartal 2010, mot et resultat på 392 millioner dollar i samme periode året før. Det opplyser selskapet tirsdag.

Aksjefall etter skuffelse
Tallene skuffer markedet og aksjen faller 1,95 prosent etter børsåpning.

Det var på forhånd ventet et resultat før skatt på 424 millioner dollar, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Omsetningen er kraftig opp fra samme periode i fjor, men skuffer også her i forhold til analytikernes forventninger (se flere tall i tabell).

Øker utbyttet
Styret foreslår et utbytte på 0,65 dollar pr aksje for tredje kvartal. I snitt var det ventet et utbytte på 0,63 dollar pr aksje.

Bygger mye nytt
Selskapet opererte 37 offhore rigger i tredje kvartal, i Nordeuropa, Mexicogulfen, Sør Amerika, Vest-Afrika og Sørøst-Asia.

Selskapet har i perioden økt sitt program for nybygg fra fire enheter til ti enheter, med en opsjon på ytterligere åtte rigger.

Selskapet nevner videre at marketstrenden går mot nye og moderne enheter, særlig innen dypvannsboring.

Riggkostnadene og etterspørselen etter nye rigger forventes å gå opp innen dypvannssegmentet på grunn av strengere krav til bransjen, samt økt aktivitet i områder som Brasil og Vest-Afrika.

Markedet har ifølge selskapet vist bedring etter at moratoriet i Mexicogulfen ble avsluttet, samt av en sterk oljepris.

Utsiktene fremover:
Seadrill venter at resultatene for fjerde kvartal vil vise fortatt god vekst, solid lønnsomhet og gi basis for fortsatt høy utbyttekapasitet.

Selskapets inntjening i fjerde kvartal ventes positivt påvirket av et helt kvartals resultater fra boreskipet West Gemini og jackupriggen West Callisto. Det ventes også et positivt bidrag fra jackupriggen West Leda og økt dagrate fra West Venture.

Det ventes en negativ effekt fra West Eminence og West Navigator på grunn av reparasjonsnedetid i henholdsvis to og tre uker i fjerde kvartal. I tillegg har jackupriggen Offshore Resolute ikke fått ny kontrakt etter at den fikk av i midten av oktober.





Les også: Fredriksen blar opp 14 milliarder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.