Toppsjef Alf C. Thorkildsen i Seadrill casher inn nær 65 millioner kroner etter å ha kvittet seg med aksjer i selskapet.

Riggselskapet Seadrill kontrolleres av skipsreder John Fredriksen, og blir sett på som pengemaskinen i Fredriksen-systemet.

Det var i 2009 og 2010 at Thorkildsen at ble tildelt de 345.000 opsjonene i selskapet, som da hadde en snittkurs på 52 kroner. Onsdag har han utøvet opsjonen, og solgt alle aksjene til en kurs på 239 kroner aksjen. Det gir Thorkildsen en gevinst på nær 65 millioner kroner.

Aldri vært verdt mer
Opsjonene ble i 2009 og 2010 gitt for å sikre ledelsens langsiktige interesse i selskapet. Thorkildsen tok over som toppsjef i Seadrill i 2008, etter Kjell E. Jacobsen. Thorkildsen var tidligere finansdirektør i Seadrill, og kom sammen med Jacobsen fra Smedvig da Seadrill kjøpte selskapet i 2002.

Seadrill har aldri vært mer verdt, og ligger nå på all-time-high på Oslo Børs.

- Vi er i runde to av tidenes beste syklus. Vi hadde en fantastisk syklus i 2006 til 2007, men nå ser vi tegn til tilsvarende syklus og denne vil vare lengre, sa Thorkildsen til Dagens Næringsliv tidligere denne uken.

Etter å ha solgt unna gårdsdagens aksjepost har Thorkildsen 180.000 opsjoner og 20.000 aksjer igjen i Seadrill.

Seadrill-aksjen faller 0,6 prosent på Oslo Børs.

Les også: Aldri vært så mye verdt

Seadrill og Thorkildsen var ikke tilgjengelig for kommentar torsdag formiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.