Petrobras har frigjort Seadrill-riggen «West Taurus» etter at forsøk på å få på plass en ny avtale ikke bar frem. Markedet frykter at heller ikke «West Eminence» vil få forlenget kontrakt når inneværende går ut i juli i år.

Det skriver Upstream fredag.

En mulig forlengelse av kontrakten for riggen var på et tidspunkt nær. Avtalen ville ha holdt riggen i varmt opplag for Petrobras frem til 2016, men forhandlingene falt gjennom, skriver Upstream.

At riggen er i varmt opplag betyr at det går raskere å sette den tilbake i drift igjen. Det er mer kostbart enn kaldt opplag, der mannskapet på riggen reduseres kraftig.

«West Taurus» begynte demobilisering denne uken etter å ha fullført sin siste brønn for Petrobras.

Avtalen som glapp er bare en av mange for Seadrill og andre riggselskaper:

Kansellerer Fredriksen-rigg dnPlus

Ordrebok reduseres med 160 millioner dollar  

  Vurderer ratekutt

Riggen vil bli i Brasil for noen reparasjoner og vedlikeholdsarbeider inntil videre, til tross for den kraftige nedgangen i etterspørselen fra Petrobras, skriver avisen.

Seadrill og Petrobras er også i samtaler om forlengelse av kontrakten for «West Eminence» som utløper i juli.

Kilder sier til Upstream at Seadrill fortsatt håper på en avtale for riggen, men de fleste kildene tror også denne vil bli fristilt.

Tidligere skal en reduksjon til en dagrate på 425.000 dollar ha vært diskutert, men kildene mener at et enda større kutt må til for å overtale Petrobras til å holde på riggen, skriver avisen.

 

Les også: Shortskvis i Seadrill

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.