Seadrill tilbyr 490 millioner aksjer i Sapurakencana Petroleum til kurs 1,56-1,66 malaysiske ringgit per aksje. Det blir etter dagens kurs mellom 3,2398 kroner og 3,4475 kroner.

Seadrill søker dermed å få inntil 208 millioner dollar gjennom å selge aksjene, melder Bloomberg News onsdag, som et tilbudsdokument.

Prisintervallet representerer en rabatt på 6,2-11,9 prosent sammenlignet med Sapurakencanas sluttkurs onsdag. Salget utgjør om lag 8,2 prosent av utestående aksjekapital i selskapet.

Eier drøyt åtte prosent

I Seadrills rapport for fjerde kvartal 2015, fremlagt i slutten av februar, opplyste selskapet at de hadde en eierandel på 8,18 prosent i Sapurakencana.

I juni ifjor gikk John Fredriksen ut av styret i det malaysiske selskapet.

Etter av nyheten ble kjent i markedet stiger aksjen nærmere syv prosent. Klokken 13.22 handles aksjen til 33,80 kroner, noe som er en oppgang på 6,69 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

John Fredriksen ut av styret i SapuraKencana

 

Les også: - Dette er svært høyt og er et symptom på et presset boligmarked

Brekke roser Myanmars myndigheter

Tysk streik rammer Oslo lufthavn

 

Se på DNtv:

Sætre om nedgangen: - Veldig svake markedsforhold
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre sier resultatet til Statoil er preget av svake markedsforhold, men at resultatet hadde vært mye verre om det ikke hadde vært for bedret drift og mindre driftskostnader i selskapet.
02:07
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.