SEB Enskilda kutter kursmålet på Renewable Energy Corp. (Rec) fra 8 til 4,5 kroner, noe som tilsvarer et kutt på 44 prosent. Kjøpsanbefalingen gjentas.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.

Kursmålet gjelder over en periode på seks måneder.

SEB-analytiker Truls Kolsrud Engene venter at Rec for første kvartal 2012 vil rapportere en ebitda på 363 millioner kroner, mens underliggende ebitda anslås til 120 millioner kroner som følge av positive engangsposter på 245 millioner kroner.

Basert på konsensus Rec har samlet inn, er SEBs ebitda-anslag 14 prosent lavere enn konsensus.

"Vi mener fortsatt at sentimentet på kort sikt kan bli svakt, samt at vi mener at konsensus er for høyt og sannsynligvis vil falle, og det er få tegn til positive triggere. En potensiell positiv trigger vil være hvis Rec kunngjør en forlengelse av forfall på dets bankgjeld, dette kan komme i andre kvartal", heter det i oppdateringen.

Rec-aksjen er opp 0,32 prosent til 3,18 kroner tirsdag.

Les også:
DNB Markets kutter kursmålet på Rec

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.