Eiendomsutvikler Torleif Solvang (71) selger sin eiendom i Krags vei 7 i Holmenkollåsen til Royal Embassy of Saudi Arabia for 105 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Eiendommen inneholder i tillegg til det gigantiske hovedhuset også en mindre enebolig og diverse garasjeanlegg.

Solvang kjøpte eiendommen i 1991 da det norske boligmarkedet lå nede for telling. Prisen da var "skarve" syv millioner kroner.

Bygget og solgte leiligheter på tomten
Solvang sier til avisen at han ikke hadde boligen for salg, men at han fikk en henvendelse med et bud på 105 millioner kroner som han aksepterte.

Siden kjøpet i 1991 har Solvang ifølge Finansavisen bygget, solgt og seksjonert ut syv luksusleiligheter i sørenden av tomten, som er solgt med flere millioner i gevinst.

Allerede i 1996 anslo Kapital at Solvang totalt kunne ha realisert minst 20 millioner kroner i gevinst på egen bolig samt leilighetene.

Danset på bordene
Torleif Solvang har tidligere blitt omtalt som Kong Solvang av Hemsedal, og skal ha blitt beskrevet som en av dem som danset hardest på bordene på Hemsedal Hotell, skriver Finansavisen.

Gjennom 1990-tallet ble han Hemsedals ukronede konge med nesten 1000 utleiesenger og 100.000 gjestedøgn.

Solvang solgte imidlertid Hemsedal Resort med blant annet 199 utleieleiligheter, restauranter og nattklubb til den avdøde investoren Svein Bakke og Asle Torseth for rundt 250 millioner kroner i 2003.

Les også: Han kjøper kjempevilla til 50 millioner



<b>Dette er de hotteste luksusboligtipsene </b>




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.