Tidligere Orkla-sjef Bjørn Wiggen kjøper seg inn i baguette-kjeden Big Bite og blir selskapets styreleder, ifølge en melding fredag.

Kjøpet skjer gjennom investeringsselskapet Salvesen & Thams, som Wiggen kjøpte ut av Orkla-systemet sammen med lokale investorer etter at han forlot konsernet i 2012.

Wiggen kjøper 40 prosent av Big Bite fra gründerne Trond Stavne og Roar Stjern, som beholder 30 prosent hver. Prisen er ikke kjent.

- Big Bite har hatt en spennende utvikling under Roar og Trond. De har vist at konseptet fungerer, sier Wiggen i meldingen.

Kristin Schea, som blant annet har ledet Orkla-selskapet Pierre Robert, settes inn som daglig leder i konsernet, mens Robert Dahl fortsetter som daglig leder i driftsselskapet.

Daglig leder Robert Dahl (t.v) og eier Trond A. Stavne i Big Bite.
Daglig leder Robert Dahl (t.v) og eier Trond A. Stavne i Big Bite. (Foto: Ole Morten Melgård)

Big Bite er en landsdekkende franchisekjede som etablerer seg i fellesareal på kjøpesentre. Kjeden har med base i Trondheim vokst til 50 ulike utsalgssteder siden oppstarten i 1997.

Big Bite hadde en omsetning på omlag 112 millioner kroner ifjor, opp syv millioner fra 2013, med et driftsresultat på nær åtte millioner kroner, opp to millioner fra foregående år. Den samlede omsetningen til forbruker gjennom alle franchisene var på 175 millioner kroner, opplyses det.

Wiggen, som tidligere ledet Orklas medievirksomhet, fungerte som toppsjef i Orkla-konsernet frem til en rokade gjorde at han gikk av. Wiggen skulle angivelig blitt forespeilet å ta over merkevaredivisjonen.

- Når du er konsernsjef er det lite aktuelt å gå ned til en underordnet stilling. Et slikt tilbud har aldri vært en realitet, fordi jeg fra første øyeblikk har vært helt klar på at får jeg ikke være konsernsjef, så vil jeg ikke ha en underordnet stilling, uttalte Wiggen til DN.no på tidspunktet.

Fem måneder senere solgte Orkla Salvesen & Thams til et trøndelagskonsortium ledet av Wiggen for omlag 235 millioner kroner.

Salvesen & Thams har tre forretningsområder: kraft, eiendom og investeringer. Selskapet leverte frem til 1987 transporttjenester og elektrisk kraft til gruvedriften på Løkken Verk i Sør-Trøndelag.

Les også: Ryanair avviser USA-rute
Eiendomsmeglernes «sjef» glad for uendret rente


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.