Etter trøbbelet med sine to Dreamliner-fly den siste tiden, leier Norwegian inn et erstatningsfly mens den ene Dreamlineren tas ut av langdistanserutene.

Igjen betyr det at mange av passasjerene som hadde sett fram til å reise med det nye prestisjeflyet, i stedet blir transportert av en maskin fra det portugisiske leasingselskapet HiFly, skriver VG. Det er det samme selskapet som Norwegian benyttet da leveransen av Dreamlinerne var forsinket.

– På grunn av de store forsinkelsene den siste tiden og av hensyn til passasjerer som skal reise med oss framover, har vi valgt å ta vår andre Dreamliner, EI-LNB, ut av langdistanseproduksjon inntil videre, bekrefter Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Han sier Boeing skal vedlikeholde og teste flyet for å sikre stabil drift før flyet settes tilbake i trafikk. Sandaker-Nielsen vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

– Det viktigste er at stabiliteten kommer opp på et nivå hvor vi ikke får store forsinkelser. Så nå må Boeing bare få gjøre den jobben de skal, sier han til NTB.

Det er i første omgang passasjerer på langrutene fra Stockholm som nå må se langt etter Boeings nye prestisjefly. (©NTB)

Les mer om dette på DN.no:
Norwegian kan tape 1300 kroner per kunde
Flyanalytikerne tror Norwegians problemer vil gli over
- Boeing har undervurdert problemene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.