Det kriserammede flytende produksjonsselskapet Sevan Marine kjemper for å overleve, men har fortsatt ikke kommet til en løsning om en fremtidig finansiering av selskapet.

Les også: - Likvidering vil alltid være et alternativ

Mangler penger
Nå meldes at selv aksjekapitalen ikke vil være tilstrekkelig for å finansiere kostnadsoverskridelsene knyttet til oppgraderingen av enheten "Sevan Voyageur", ifølge selskapets kvartalsrapport (se tabell). Enheten ligger ved kai for oppgradering ved Nymo-verftet i Arendal. Selskapet meldte for to uker siden at oppgraderingen ville koste 45 millioner dollar mer enn tidligere anslått, totalt 135 millioner dollar, omkring 740 millioner kroner.

Det gjør at Sevan Marine vil være i brudd med lånebetingelsene dersom ikke en løsning finnes ved den pågående restruktureringen av selskapet.

- Selskapet har for øyeblikket ingen garanti for at en slik restrukturering vil bli vellykket, heter det i rapporten.

Arbeidskapitalen er også for liten til å innfri gjeldende krav, og det er et akutt behov for å løse selskapets finansielle situasjon.

"Voyageur" kan bli solgt med tap
Skulle det tyske energiselskapet E.ON, som har kontrakt med "Sevan Voyageur", velge å utøve sin opsjon på å kjøpe enheten kan prisen komme til å bli lavere enn bokført verdi.

E.ON har en opsjon på å kjøp enheten til høyeste verdi av enten markedsverdien på enheten eller til utestående av lån med sikkerhet i den flytende produksjonsenheten.

I en presset situasjon kan begge vise seg lavere enn bokført verdi, hvilket vil gi et regnskapsmessig tap for selskapet.



* Proforma, som om boreriggene var utskilt også i gjeldende periode. Sevan Marines borerigger ble utskilt i et eget selskap, Sevan Drilling, i mai 2011.
** Selskapet offentliggjorde foreløpige tall for første kvartal 2011 den 20. mai. Dagens rapport avviker i liten grad fra disse.

Les også:
<b>Sevan mister jobb</b>
<b>- Det har mildt sagt skjedd underlige ting</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.