Det hardt prøvede riggselskapet Sevan Marine melder onsdag morgen at selskapet har inngått en avtale om et obligasjonslån med en gruppe av selskapets obligasjonseiere. Avtalen er inngått med Norsk Tillitsmann som representerer obligasjonseiere.

Lånet vil ha en årlig kupongrente på 15 prosent. Rentene skal betales i forbindelse med at selve lånet betales tilbake. Lånet utløper i juli 2012, men kan tilbakebetales tidligere.

Sevan-askjen får seg en solid opptur etter meldingen. Sevan-aksjen stiger 34,8 prosent til 0,62 kroner fra siste handel før aksjen ble pauset tirsdag klokken 10.34 tirsdag.

Innløsningsprisen vil være 107,5 prosent av pålydende de første seks månedene, og vil falle til 103,75 prosent etter seks måneder. Lånet er utstedt til 97 prosent av pålydende.

Som sikkerhet stiller Sevan Marine sine aksjer i selskapet Sevan Drilling. I forbindelse med børsnoteringen av Sevan Drilling inngikk Sevan Marine en avtale om at eierskapet til Sevan Drilling-aksjene skal være låst frem til 5. april 2012. Sevan Marine har fått et unntak fra denne avtalen i forbindelse med låneopptaket, slik at aksjene kan brukes som sikkerhet for lånet. Dersom lånet blir betalt tilbake før 5. april neste år vil aksjene i Sevan Drilling igjen bli låst, opplyser selskapet i meldingen.

Jobber videre med produkssjonsskip
Ifølge meldingen fra selskapet vil det kortsiktige finansieringen gjøre at Sevan Marine har dekket kapitalbehovet frem til september i år. Minst 30 millioner dollar fra lånet vil bli brukt til oppgraderingen av det flytende produksjonsskipet Sevan Voyageur.

Sevan opplyser samtidig at selskapet er i diskusjoner med banker og kommersielle partnere med tanke på ytterligere likviditet til Sevan Voyageur-prosjektet.

Trenger langsiktig løsning
Selskapet oppplyser også at dialogen med obligasjonseierne og andre aktører om selskapets langsiktige restruktureringsløsning fortsetter.

- Selskapet er optimistisk med tanke på at en langsiktig løsning på de nåværende finansielle utfordringene kan bli oppnådd innen utgangen av september 2011, skriver selskapet i meldingen onsdag.

Tidligere denne måneden meldte selskapet at den langsiktige redningsplanen trolig innebære en emisjon på 200 millioner dollar, omkring 1,1 milliarder kroner. Forslaget til kriseløsning inneholder også konvertering av obligasjonsgjeld, forlengelse av utløpstiden for eksisterende obligasjonslån, samt en revisjon av selskapets avdrags- og rentenivå.

Les mer:

Foreslår kriseløsning for Sevan-eierne

Oppfordrer til å blokkere Sevans redningsplan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.